tiistai 10. elokuuta 2021

 

”Sirkushuveja?”

Jo antiikin roomalaiset tarjosivat sirkushuveja, pitääkseen kansan tyytyväisenä.

Tänään kansalle tarjotaan ”sirkushuveja” mm. moottoriurheilun muodossa, jossa kilpa-ajajat tiimeineen kisaavat niin asfaltilla kuin veden päällä – ja me hurraamme mukana.

Samaan aikaan maija ja matti meikäläisen asiointia autolla kaupassa, terveysasemalla, ystävän luona ja vaikkapa teatterissa käyntiä moititaan.

Mutta milläpä muulla keinolla monet meistä pystyvät hoitamaan arkisia asioitaan, kuin polttomoottoriautolla? Arjen palvelut kun haja-asutusalueilla ovat kilometrien päässä. Eikä työssäkään käynti suju monilta vuoro-, yö- tai viikonlopputöissä ilman autoa: ei, vaikka potisimme huonoa omaatuntoa. Lisäksi monella ei ole mahdollisuutta taloudellisesti hankkia mm. sähköautoa. Muutaman tonnin tuki valtiolta on häpeämättömän mitätön summa.

Ja formula tähdet kiertävät rataansa: miksi Elokapina ei mene istumaan formularadalle? Kisatiimit lentävät ympäri maailmaa niin formulan kuin muiden vastaavien ”sirkushuvien” vuoksi – eikä kukaan vaadi moottoriurheilun kieltämistä. Ja miljonäärit kisaavat raketeillaan ”puhtaasti” avaruuteen…

Eipä paljon puhuttu EU:n ilmastostrategiakaan puuttunut näihin ”moottoriurheilun sirkushuveihin” – miksiköhän?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Unkari "kantona kaskessa"

  Suomi on osa EU:n yhteisöä ja hyvä niin. Emme enää selviäisi yksin Venäjän kyljessä. Maailma on muuttunut todella paljon ja niin myös Venä...