sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kuntalehti yrittäjän asialla

Uusin Kuntalehti 6/13 käy keskustelua yritykset vastaan kunnan omat tuottamat palvelut. Yrittäjien ainoa päämäärä näytää olevan kuntien palvelujen "kaappaaminen" omaksi toiminnaksi. En ymmärrä, miksi tavoitteena ei voisi olla hyvä yhteistyö eri sektoreiden välillä ja toisen työn kunnioittaminen?

Kunnan omaa palvelua kuvataan tehottomaksi ja kalliiksi, miksi? Miten paljon kalleuteen vaikuttaa esimiestasojen määrä ja hallintokulujen vyöryttäminen eri yksiköille. Yrityksessähän ei tällaista byrokratiaa ole. Kokemus on: mitä suurempi firma/kunta sen enemmän paperin pyöritystä ja esimiestasoja. Tulos: toimintaa pitää koko ajan karsia säästöjen näkökilmasta tai sitten keksitään ne yhtiöt.

Kunnat yritetään profiloida firmoiksi, joiden ainoa tarkoitus on taata firmoille hyvät toimintamahdollisuudet. Menestyksellinen elinkeinoelämä on avain kunnan elinvoimaan. Palvelut tulevat sitten siinä sivussa. Mielellään vielä niin, että kunta hoitaa ne itse ilman valtion rahoitusta ja hyvätuloinen (missä se raja ikinä meneekään) maksaa omat hoitonsa.

Nyt, jos koskaan, on kansalaisvaikuttamisen paikka. Kunnan työntekijöiden tulisi aktivoitua toimimaan oman asiansa puolesta. Taas tänään paikallinen lehti päästi kännykkäviesteinä läpi "vihapuheita" kohdistuen kunnan työntekijöihin. Asennekasvatus on menossa.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Unkari "kantona kaskessa"

  Suomi on osa EU:n yhteisöä ja hyvä niin. Emme enää selviäisi yksin Venäjän kyljessä. Maailma on muuttunut todella paljon ja niin myös Venä...