Pirkko Parjanen


22.5.2022

Elämän virta jatkuu. Nyt olen Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen sekä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan varajäsen. Tämä on osa omaa aktiivista elämää omien harrastusten lisäksi.


Päivitystä nykyelämään 6.4.2021

Olen muuttanut Porvooseen tammikuussa 2020. Tutustuminen uuteen kotikaupunkiin on ollut enemmän kuin rajoitettua Koronan vuoksi. Asun Hornhattulassa Frisbee-golfradan vieressä. Kesäisin on varsin mukavaa seurata pelaajien edesottamuksia kentällä. Itse en ole mikään hyvä tämän lajin harrastaja, mutta kiva on kokeilla aina uutta.
Muutimme Porvooseen ajatellen lastenlasten kanssa olemista ja avun antamista lapsiperheen arkeen. Tämä on onneksi osittain onnistunut. Yksi lapsistamme asuu perheineen Porvoossa ja on asunut jo 8 vuotta.
Porvoon vanha kaupunki sijaitsee todella lähellä ja siellä on mukava kävellä ja ihailla puurakenteista kokonaisuutta. Alueessa on jotakin samaa kuin Haminan miljöössä, vaikkakin ihan eri mitassa.
Haminan luottamustoimet jäivät taakse muuton myötä ja nyt on kiinnostusta päästä hoitamaan uuden kotikaupungin asioita tavalla tai toisella.

Porvoossa on paljon nähtävää ja etenkin kesällä Porvoo "puhkeaa kukkaan", kuten suurin osa Suomen kaupungeista. Kehitettävääkin riittää varmaan jokaisessa kaupunginosassa ja näiltä osin kehittämisideoita pitäisi kysyä asukkailta itseltään. Kokonniemen liikuntakeskuksen kehittäminen kaikille kuntalaisille on hyvä asia, mutta mietin, tuleeko se kaikkien iloksi vai vain eri lajiliittojen iloksi. Miten tullaan huomioimaan eri ikäiset liikuntakyvyltään rajoittuneet kuntalaiset? Onko suunnittelun yhteydessä kuunneltu myös Vanhusneuvoston ja Vammaisneuvoston edustajia?

Olen tällä hetkellä Porvoon KD:n paikallisosaston varapuheenjohtaja ja puolueen edustajana Kuluttaja-asiain neuvottelukunnassa valtakunnan tasolla. Puheenjohtajana neuvottelukunnassa toimii tällä hetkellä Tuula Haatainen.
Olen nyt Porvoossa kuntavaaliehdokkaana. 


ESITTELY  (vuodelta 2016)

Olen Pirkko Parjanen. Sukujuureni ovat sekä Miehikkälässä, Muurikkalan kylässä että Loimaalla. Isäni oli Loimaalta ja sukuaan Kankare. Hän päätyi nuoruusvuosinaan Muurikkalaan rajavartiostoon ja tapasi siellä äitini Terttu Husun. Tuohon aikaan aliupseeritkin joutuivat siirtymään paikasta toiseen ja niinpä minä olen syntynyt Taipalsaarella. Isosiskoni syntyi Miehikkälässä ja pikkuveljeni Lappeenrannassa. Olen sisaruksista siis keskimmäinen.

Nuoruusaikani vietin Haminassa ja opiskelut veivät sitten Lappeenrantaan. Vietin antoisat kaksi ja puoli vuotta siellä asuen Skinnarilassa opiskelija-asunnossa. Tuohon aikaan Skinnarila oli enimmäkseen metsää. Nyt siellä käydessäni kaupunkia on rakennettu ja laajennettu voimakkaasti myös sinne suuntaan. Lisäksi Yliopiston campusalue on muuttunut edukseen. Valmistuin aikanaan lääkintävoimistelijaksi (nykyisin fysioterapeutti) ja suuntasin töihin ensin Lahteen ja sitten Helsinkiin.

Ennen Helsinkiin muuttoa olin mennyt naimisiin ja muutin asumaan opiskelevan mieheni luo 21 neliön asuntoon, joka oli Ullanlinnassa. Helsingissä syntyi meidän ensimmäinen lapsemme ja asunto alkoi käydä ymmärrettävästi varsin pieneksi. Onneksi saimme minun työsuhteeni kautta Länsi-Pasilasta työsuhdeasunnon, jossa oli kaksi huonetta ja keittiö sekä parveke. Vietin Helsingissä viitisen vuotta ja kaupunki jäi lähtemättömästi mieleen siten, että siellä on aina aika-ajoin käytävä kiertelemässä.

Paluumuutto Haminaan tapahtui siinä vaiheessa, kun mieheni valmistui papiksi ja sai työpaikan Haminan seurakunnasta. Olemme molemmat lähtöisin Haminasta. Toinen ja kolmas lapsemme ovat syntyneet Haminassa ( Kotkan keskussairaalassa). Haminassa olemme edelleen. Minä olen työskennellyt jo pitkään Haminan terveyskeskuksessa fysioterapian osastonhoitajana. Esimiestyön myötä olen saanut opiskella johtamisen jaloa taitoa. Olen suorittanut muun muassa Johtamisen Erikoisammattitutkinnon (JET). Avoimessa yliopistossa opiskelen työn ohessa sosiaali- ja terveyshallintotieteen aineopintoja. Elinikäinen oppiminen ja opiskelu ovat jääneet osaksi minun elämääni.

Omat lapseni ovat jo aikuisiässä ja elävät omaa rikasta elämäänsä. Yhden lapsenlapsen mummana saan nauttia isovanhemmuudesta. Nyt minulla on aikaa kohdistaa kiinnostukseni yhteisten asioiden hoitamiseen, josta olen ollut aina kiinnostunut. Oma valintani oli saada lapset ensin aikuiseen ikään, ennen kuin lähdin aktiivisemmin politiikkaan mukaan.

Harrastukset:
* yhteisten asioiden hoitaminen
* elinikäinen opiskelu
* lenkkeily/terveysliikunta
* kirpputorit
* lukeminen


Keskeistä on, ettei tingitä perusturvasta ja ihmisten oikeudesta kohtuulliseen toimeentuloon.

Itselleni on tärkeäksi muodostunut yksi erään lukio-opettajani lause meille silloisille oppilaille:
" Do your best and leave the rest!" Tämä on ollut minun ohjenuorani omassa elämässäni.

Luottamustoimet:
* Haminan kaupunginvaltuutettu
* Kaupunkikehityslautakunnan jäsen
* KD:n paikallisosaston puheenjohtaja
* KD:n Kymen piirin hallituksen jäsen
* KD:n puoluevaltuustoon jäsen

ASIOITA, JOITA HALUAN AJAA:
haluan panostaa ihmisten hyvinvointiin ja arjen turvallisuuteen

1.    työ ja toimeentulo
-       työllisyyden parantaminen, etenkin nuorten keskuudessa
-       perusturvasta huolehtiminen (+ eläkkeet, joilla tulee toimeen)
-       edistetään yritystoiminnan syntymistä
2.    terveys
-       arjen peruspalvelut lähipalveluna
-       ennaltaehkäisy ja matalan kynnyksen palvelut
-       turvallinen ja puhdas ympäristö ( liikkuminen ym.)
3.    turvallisuus
-       ulkoinen turvallisuus (puolueettomuus/ yleinen asevelvollisuus/ resurssit)
-       sisäinen turvallisuus, joka tähtää yhteiskuntarauhan turvaamiseen (tuloerot, syrjäytyminen, poliisit, maahanmuutto)
4.    talous
-       tavoitteena hyvinvointitalous, jossa voi hyvin sekä ihminen että talous, kun tarpeet, toiminta ja talous ovat tasapainossa.
5.    tulevaisuus
-       Suomi on aktiivinen, vuorovaikutteinen kansalaisyhteiskunta, joka luo kaikille hyvän elämän edellytykset. Ajatukseen hyvinvointiyhteiskunnasta yhdistyy myös taloudellinen kasvu ja hyvä kilpailukyky.
-       Hyvin koulutettu ja kasvatettu suomalainen on Suomen tulevaisuuden avainlippu!


Lisää tietoa löytyy:


https://www.facebook.com/parjanen.pirkko?fref=nf 


https://twitter.com/pirkkoparjanen
                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Unkari "kantona kaskessa"

  Suomi on osa EU:n yhteisöä ja hyvä niin. Emme enää selviäisi yksin Venäjän kyljessä. Maailma on muuttunut todella paljon ja niin myös Venä...